INSTRUCTAJ DE PERIAJ

INTRODUCERE:

Inamicul comun ,atat al dintilor,cat si al gingiilor,esta placa bacteriana.Aceasta este o pelicula de bacterii care poate cauza deteriorarea dintilor.Cand placa ataca dintii,poate apare si boala gingiilor,care poate duce la pierderea dintilor.Periajul ,efectuat intr-o maniera corecta, indeparteaza placa si particulele de mancare aflate inauntrul si pe suprafata dintilor dumneavoastra.VA recomandam folosirea unei periute usor flexibila,.care prezinta perii de tarie medie si de diferite lungimi .

VA recomandam schimbarea periutei de dinti chiar daca aceasta pare integra, o data la trei luni, ,intrucat incaractura microbiana pe care aceasta o poarta ,face ineficienta in mare masura,procedura de periaj .S-a demonstrat ca o periuta noua este cu 30% mai eficienta decat una veche de trei luni.

De asemenea va recomandam alternarea marcilor de pasta de dinti ,pentru a nu da posibilitatea microorgansmelor din placa , de a se obisnui cu compozitia unei singure paste.

TEHNICA DE PERIAJ:

1)Periajul gingiei:

Fixati periuta de dinti la un unghi de 45 de grade pe gingie.Periati cu miscari mici,circulare,tinand varfurile perilor aproximativ in acelasi loc.Acest lucru va face posibila inlaturarea placii de sub gingie si dintre dinti,de catre perii lungi de pe marginile exterioare.Periati fiecare dinte aproximativ 10 secunde.

2)Periajul suprafetelor exterioare:

Cu lovituri usoare,in sens circular,indepartati placa de pe suprafetele exterioare ale dintilor superiori si inferiori.Perii lungi ai periutei vor ajunge in spatiile dintre dinti si vor curata si suprafetele interioare ale dintilor superiori si inferiori.

3)Periajul zonei din interiorul dintilor din fata, de jos

Pentru a curata partea interna a dintilor din fata se folosesc,perii mai lungi ai periutei,astfel incat sa simtiti ca acestia actioneaza la baza gingiilor si in spatiile dintre dinti.

4)Periajul suprafetei din spatele ultimului molar

Se folosesc perii mai lungi din varful periutei.

5)Periajul fetelor pe care se mesteca a ultimilor dinti

Cu lovituri orientate inainte si inapoi,periati suprafetele taioase ale dintilor superiori si inferiori.Asigurati-va ca ajungeti pana la ultimul dinte.

Periajul normal curata doar trei dintre cele cinci suprafete ale dintilor Dumneavoastra.Celelalte doua suprafete(spatiile dintre dinti)necesita o atentie speciala pentru a preveni aparitia placii si a particulelor de mancare.Deoarece caria dentara si boala gingiilor apar in special in aceste zone,trebuie sa folositi ,cat mai des si ata dentara.

TEHNICA DE FOLOSIRE A ATEI DENTARE:

1)Luati aproximativ 50 cm de matase dentara si rasuciti capetele pe degetele mijlocii.

2)Folositi degetele mari pentru a ghida usor si cu grija firul de matase intre dintii superiori si sub gingie.Evitati ranirea gingiei.

3)Infasurati firul de matase in jurul fiecarui dinte si indepartati placa cu miscari sus-jos.Curatati bine fiecare dinte in parte.

4)Folositi degetele aratatoare pentru a ghida usor firul de matase intre dintii inferiori.Infasurati-l in jurul fiecarui dinte si curatati-I folosind acelasi tip de miscare.

 

 

.